top of page

Tvořivý moravský víkend

Aktualizováno: 3. 6. 2021

O víkendu jsem odložila korálky i jehlice a pustila se do vytváření zdravých dobrot. Ve skleníku nám vyrostla máta, takže prvních 8 litrů sirupu je hotovo, jen nalít do džbánku a dochutit kouskem citronu. Pampelišek je plná zahrada, škoda toho nevyužít, pampeliškový med bude v zimě dobrý - jestli tedy zbyde.

A protože bylo krásně, mohli jsme se pustit do restaurování staré truhly a postupně ji dát nový kabát. Už se těším, až bude moci někomu udělat doma nebo na terase radost.


Recept na mátový sirup: 2 l vody převařte a nechte vychladit. Pak do ní dejte misku mátových lístků a 8 dkg kyseliny citronové. Necháme 24hodin uležet. Druhý den scedíme, přidáme 2 l cukru (či jiného sladidla), zahřejeme a naléváme do sklenic. Již nevaříme.









 




10 zobrazení0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page