Blog

Jmenuji se Slávka Havlenová a se svým přítelem od konce roku 2020 navrhuji a vyrábím šperky - spojení kovu, korálků a provázků - čistá linie, elegance. Spojení neobvyklé, o to zajímavější a nekonvenční. 

Základem většiny mých šperků je  kovový komponent - matný či leštěný dural, který řeže, opracovává a leští můj přítel. Z kovových komponentů pak vznikají  společně s korálky české a japonské výroby  originální autorské šperky, 

Ve svém životě miluji jednoduché linie, na druhou stranu ale i pestrost, a to vše se odráží i v mé tvorbě. Každý šperk je jeden jediný.

Vyrábím takové šperky, které bych já sama chtěla nosit a nosím. Tvořím i šperky na zakázku, aby se v každém z nich odrážela Vaše osobitost, výjimečnost.

Ráda mám i ostatní techniky výroby šperků, neustále se učím, zdokonaluji v nich a z každé si vybírám to pravé a jedinečné pro moji tvorbu. Ať už je to technika šitého šperku, korálkové výšivky, drátování, háčkované dutinky apod.

Na ukázku těchto technik najdete v mém eshopu skupinu produktů "Ostatní šperky".

Zamilujte se - stejně jako já - do kombinace "chladného" (velmi lehkého) kovu a té nejpestřejší palety korálků a šňůrek.

​Vaše Slávka

Tvořivá Podzimní Olomouc 2023

Letos jsem se již podruhé zúčastnila - i se svým přítelem Vlkem - dalšího ročníku "Tvořivky".

Být mezi 43 vystavovateli je pro mě velká radost a čest.  

 

Proti loňsku zaznamenal můj stánek jednu velkou změnu, která byla (pevně věřím) vidět již na první dojem. Během tohoto léta jsem se totiž účastnila skvělého podnikatelského kurzu Klenot pod vedením Šárky Rooya, ve kterém jsem se naučila tolik nových věcí, které bych se sama nenaučila ani za 10let - velký dík.

A výsledkem je uvědomění si sama sebe, své tvorby, svého směru.

Letošní stánek vás vítal jednotností šperků, jejich elegancí, originalitou a nadčasovostí a sebevědomější tvůrkyní.

 

Děkuji organizátorce akce paní Martě Nevrlé za možnost se účastnit. Děkuji a pokud bude možnost se za rok zase účastnit, budu se těšit - na vás všechny, kteří jste za mnou přišli, podívat se, popovídat, koupit a potěžkat si šperky, které jsou sice kovové (duralové), ale zároveň lehké jako pírko.

Radost mi udělala i výherkyně v soutěži na Fb, moc milá paní Jana Kalová, se kterou jsme společně vybraly barvu korálků k náhrdelníku, který vyhrála. A musím říct, že temně fialová byla dobrá volba a mám velkou radost, že se jí šperk líbil a byl určen právě pro ni.

Tak zase za rok - možná!

 
 
Číst článek
1 položek celkem